OKULUMUZDA SNELLEN GÖZ TARAMASI ÇALIŞMALARI

OKULUMUZDA SNELLEN GÖZ TARAMASI ÇALIŞMALARI

Okulumuzda önleyici rehberlik çalışmaları kapsamında Rehberlik Servisi tarafından öğrencilere Snellen göz taraması yapıldı. Rehber öğretmenlerimiz ile yürütülen çalışmada Rehberlik Servisi ve Sınıf öğretmenlerimiz gözetiminde  öğrencilerin muayenesi yapıldı. 

Göz hastalıklarının tedavisi için erken tanı çok önemlidir. Erken yaşlarda başlayan düzenli göz muayenesi ile göz sağlığı kontrol altına alınabilir.

En sık rastlanan çocukluk çağı göz hastalıkları; görme bozuklukları ve göz tembelliğidir. Bu hastalıklarda erken teşhis ve tedavi çok önemlidir. Çocuk yaşlarda gözlük kullanımı ile ileride oluşacak göz rahatsızlıklarının önüne geçilebilir.
Öğrencinin öğrenim görevini tam olarak yerine getirebilmesi için iyi görmesi gerekir. Görme kusurları öğrencinin rahat kavramasını ve öğrenmesini engeller. 


SNELLEN GÖZ TARAMA TESTİ

 

Öğrencinin öğrenim görevini yerine getirebilmesi için iyi görmesi gerekir. Modern eğitimde kullanılan eğitim araçlarının çokluğu aile çevresinde televizyon ve bilgisayar gibi göze ve kulağa hitap eden araçların yaygınlaşması çocuğun görme yeteneğini daha çok kullanmasını gerektirmektedir. Görme kusurları çocuk ebeveyni ve öğretmen tarafından bazen anlaşılır. Ancak çoğu zaman görme probleminden ne kendisi ne ailesi ne de öğretmeni haberdar değildir. Bu durum ise öğrencinin rahat kavramsını ve öğrenmesini engeller. Hatta bazen geri zekalı damgasını almasına dahi sebep olabilir.

Snellen Testi öğrencilerin görme yönünden tarama yapmak için kullanılan pratik bir testtir. Kart halinde (22 x 55 cm) ebatlarında standart halde basılmıştır. Bu kart "E" halinin değişik boyda ve değişik pozisyonda sıralanmasından meydana gelen bir tablodur.

09.12.2022 413

09-12-2022